Питајте председника

промо1

Стратегија развоја

промо2

Драгачевски сабор

промо3

ДАН ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

10. 06.2016. Општина Лучани је свечаном академијом и доделом општинских признања  обележила  свој дан - 10. јун. Свечаности у Дому културе у Лучанима претходило је полагање цвећа на споменик палим борцима у Ртарском боју у боју који се одиграо 10. јуна 1815. године, због чега је овај датум изабран за Дан општине. Свечаној академији у Дому културе присуствовали су бројни гости из земље и суседних земаља.

Обраћајући се присутнима, председница Стамболић је истакла  је током последњих годину дана много тога урађено као и да се нада да је ово почетак када сви заједно, удруженим снагама треба да урадимо много тога на добробит наше општине.

Дан општине је прилика да се заслужним организацијама и појединцима уруче награде и признања. Највеће општинско признање, Повеља 10. јун додељена је књижевнику Николи Стојићу из Гуче за постигнуте резултате у  области културе и народног стваралаштва. Плакету 10. јун добили су Зоран Пантелић из Дљина за изузетан  допринос  у ублажавању последица од поплава  као и за друге врсте помоћи грађанима општине Лучани, затим предузеће Агропартнер из Крстаца за постигнуте резултате у производњи јагодичастог воћа и допринос у развоју општине, Радовану Радовићу из Краљева за допринос у финансирању и реализацији више пројеката у ОШ "Вук Караџић"  у Каони.  Признање 10. јун добили су Наталија Дарковић из Гуче за изузетне резултате у области хуманитарног рада, Миломир Кукић из Лисица за дугогодишње ангажовање и показивање солидарности у пружању услуга, Мирослав Радојичић за постигнуте резултате у различитим областима живота и рада. Радиша Броћић из Гуче, приватни предузетник за ангажовање на изградњи инфрастрсруктуралних објеката током ванредних ситуација у општини.

У програму свечане академије су учествовали глумци Небојша Љубишић и Младен Андрејевић, вокална  солисткиња Нада Милетић, затим Марија Стамболић и Никола Чутурило са графичким приказом о настајању општине Лучани а по тексту Милана Ружића.

 У оквиру обележавања Дана општине, приређене су и две изложбе фотографија Лучани кроз време и општина Лучани данас.  

JoomShaper