Питајте председника

промо1

Стратегија развоја

промо2

Драгачевски сабор

промо3

Веће разматрало план одбране од поплава и извештај о систему одбране од града

20.09.2016. На данашњој седници Општинско веће је најпре утврдило предлог одлука о покретању поступака прибављања земљишта у јавну својину општине, затим утврдило допуну одлуке о мрежи дечијих вртића којом се предвиђа и група предшколског програма у издвојеном одељењу Драгачици.

Такође, Веће је утврдило и предлог оперативног плана за одбрану од поплаве за текућу годину за општину Лучани као и правилнике о организацији и систематизацији дечијег вртића и јавног комуналног предузећа. На данашњој седници посебан акценат је стављен на извештај о функционисању система одбране од града на територији радарског центра "ужице" : Закључено је да су стрелци упркос неадекватним надокнадама за рад, свој посао испаљивања ракета обављали изузетно одговорно. Ове године на територији општине је било маљих засејавања ситним градом. Испаљено је око 80 ракета које је потребно надоместити. Поново су у току разговори са предузећем "Наменска"АД о донацијама потребних ракета које ово предузеће последњи низ година редовно донира општини Лучани. Према скупштинској одлуци у току је и обезбеђивање накнаде стрелцима по осам хиљада динара за сваки месец ангажовања током противградне сезоне. Веће је обавештено да је у току поступак договора са родитељима о враћању средстава која су наплаћивана за услуге дечијег вртића више од 20 % колико је иначе законска обавеза родитеља.

На дневном реду данашње седнице био је и извештај о организацији 56. Сабора трубача као и јединствени оперативни план организације 57. Драгачевског сабора, чије разматрање је одложено за неку од наредних седница на којој ће бити позвани подносиоци извештаја и учесници у организацији Сабора. Завршну реч на све одлуке Већа даће одборници на претстојећој скупштинској седници.

JoomShaper