joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Завршена регулација опшинских водотокова другог реда

Локална самоуправа је у потпуности завршила регулацију водотокова другог реда на територији општине Лучани, која је трајала од априла прошле године. Целокупна инвестиција реализована је уз помоћ Канцеларије за јавна улагања, а вредност инвестиције била је 120 милиона динара. Извођач радова је била „Водопривреда“ Пожаревац, а радови су изведени квалитетно и у задатим роковима.

Опширније: Завршена регулација опшинских водотокова другог реда

Веће усвојило план рада историјског архива и туристичке организације

Општинско веће општине Лучани је одржало своју 59. седницу на којој је најпре разматрало програм рада међуопштинског архива за град Чачачк и општине Лучани и Горњи Милановац за 2021. годину. У овом документу се наводи да је архив у Чачку почео са радом 1948. године евидентирањем ималаца архивске грађе и њеним прикупљањем у циљу спасавања од даљег пропадања, уништења и нестајања. Од тада до данас се врши свакодневно одлагање архивске грађе око 80 метара дужине у депое који су организовани на око 500 м2 а који су модернизовани и редовно се прилагођавају новим технолошким достигнућима.

Опширније: Веће усвојило план рада историјског архива и туристичке организације

Бесплатна андроид апликација за све Драгачевце

Општина Лучани је у оквиру националног пројекта управљања ризиком од елементарних непогода развила апликацију која ће служити за комуникацију са грађанима општине Лучани како у ванредним ситуацијама преко наредби и препорука тако и у редовним активностима, грађани ће примати сервисне информације везане за активности наших јавних предузећа на терену”, рекао је председник општине Лучани Миливоје Доловић.

Опширније: Бесплатна андроид апликација за све Драгачевце

Путеви у Лучанима проходни, кварови на електро мрежи биће отклоњени до краја дана

На подручју општине Лучани сви општински путеви првог и другог реда су проходни, док месне заједнице уз помоћ горива које им је обезбедила општина Лучани од јутрос чисте некатегорисане путне правце, рекао је председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

Опширније: Путеви у Лучанима проходни, кварови на електро мрежи биће отклоњени до краја дана

ПРОДАЈА СЛУЖБЕНОГ ПУТНИЧКОГ ВОЗИЛА

На основу члана 27. Закона о јавној својини ( „Сл. Гласник РС“, бр.72/2011, 88/2013, 105/2014, 104/2016 – др. Закон, 108/2016, 113/2017 и 95/2018) и Одлука о давању сагласности за покретање поступка отуђења покретних ствари у својини општине Лучани („Сл. Гласник општине Лучани“, бр.13/2018 и 5/2019) и Одлуке Скупштине општине Лучани број 06-86-17/2020-I од 27.11.2020.године, Општинска управа општине Лучани објављује:

ОГЛАС О ПРОДАЈИ СЛУЖБЕНОГ ПУТНИЧКОГ ВОЗИЛА ПУТЕМ ЈАВНЕ ПРОДАЈЕ

 

ТЕКСТ ОГЛАСА
ИЗЈАВА

АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА ПОШТУЈУ ПРОПИСАНЕ МЕРЕ

Штаб за ванредне ситуације заједно са Домом здравља у Лучанима апелује на грађане општине Лучани да је крајње време да почну да поштују прописане мере заштите од ковид вируса јер се у Лучанима бележи алармантан број оболелих са израженом клиничком сликом респираторних симптома. Зато је неопходно све контакте ставити у изолацију и да се смањи кретање потенционално инфицираних особа, закључује Штаб за ванредне ситуације.

Опширније: АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА ПОШТУЈУ ПРОПИСАНЕ МЕРЕ

Решење о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2021. годину на територији општине Лучани

На основу члана 6. ставови 5. до 9. и члана 7а. Закона о порезима на имовину („Сл. гласник РС“, бр. 26/01, 45/02, 80/02, 135/04, 61/07, 5/09, 101/10, 24/11, 78/11, 57/12 - УС, 47/13, 95/18 и 86/19) и члана 85. тачка 9. Статута општине Лучани („Сл. гласник општине Лучани“ бр. 16/2018), Начелник општинске управе Лучани, дана 18. 11. 2020 , доноси

Р Е Ш Е Њ Е

о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2021. годину на територији општине Лучани

 

ТЕКСТ РЕШЕЊА

Веће усвојило буџетски извештај за девет месеци

Општинско веће општине Лучани је данас одржало 53. седницу на којој је разматран извештај о извршењу буџета општине Лучани за девет месеци текуће године. У извештају се наводи да укупни приходи до сада износе 483 милиона, што је номинално мање за 199 милиона или 30 одсто у односу на исти период претходне године. Мањи текући приходи су највише условљени ковид вирусом који оставља последице у редовном фунционисању привреде као и свих других институција. Приметан је умањен прилив средстава од пореза на зараде за око 5.5 милиона динара, затим од пореза на нслеђе, комуналних такси, доприноса за уређивање грађевинског земљишта...

Опширније: Веће усвојило буџетски извештај за девет месеци

Завршена реконструкција пута Турица - Матића брдо

После две године од реконструкције Лишке стене, обилазни пут који је коришћен као алтернативни путни правац коначно је у потпуности реконструисан.

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић каже да је дужина пута који је реконстуисан 2,4 км, а извођач радова је предузеће Штрабаг.

Опширније: Завршена реконструкција пута Турица - Матића брдо

Пријем за репрезентативца Матијашевића

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић са сарадницима је уприличио пријем за нашег суграђанина, параолимпијца Немању Матијашевића, председника Параатлетске репрезентације Србије, Зорана Мићовића и селектора репрезентације Јована Ђукића.

Опширније: Пријем за репрезентативца Матијашевића

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top