joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

ЈАВНА РАСПРАВА O НАЦРТУ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ ЗА 2019. ГОДИНУ

Позивају се сви заинтересовани грађани, физичка и правна лица, јавна предузећа, установе и организације чији је оснивач општина Лучани, као и сви други заинтересовани субјекти да учествују у јавној расправи о Нацрту одлуке о буџету општине Лучани за 2019. годину у делу који се односи на планирање инвестиција у одлуци о буџету.

Опширније: ЈАВНА РАСПРАВА O НАЦРТУ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ ЗА 2019. ГОДИНУ

Почела са радом Канцеларија за пољопривреду

У просторијама Начелства у Гучи је почела са радом Канцеларија за пољопривреду која ће сваког радног дана пружити пољопривредним произвођачима општина Лучани, стручну помоћ као и помоћ у попуњавању и предаји захтева за коришћење субвенције како од општине, тако и од пољопривреде.

Опширније: Почела са радом Канцеларија за пољопривреду

Изградња аутопута од марта, граде се кампови за радник

Почетак радова на Коридору 11 на деоници Прељина – Пожега најављени су за март месец ове године. Овај део будућег аутопута радиће кинески инвеститор, чији су представници данас посетили општину Лучани како би извршили припремне радње за подизање кампова у којима ће боравити њихови радници у наредне три године.

Опширније: Изградња аутопута од марта, граде се кампови за радник

Ставља се у погон црпна станица "Лучани"

Након наглог отапања снега и кишних падавина, уследио је велики доток воде у реку Бјелицу. Тим поводом је у понедељак, четвртог фебруара одржан заједнички сасатанак суженог  тима општинског Штаба за ванредне ситуације, техничке службе предузећа "МБ -Наменска" и ЈП "Србијаводе" са циљем покретања мобилних пумпи на црпној станици "Лучани".

Опширније: Ставља се у погон црпна станица "Лучани"

У Лучанима ситуација под контролом

Водостај реке Бјелице тренутно је 170 ценитметара. У претходних 48 часова Бјелица се излила на самом ушћу у Западну Мораву. Поплављено је око 120 хектара ораница и још тридесетак хектара у селима Пухово и Турица.

Опширније: У Лучанима ситуација под контролом

Приоритет, развој пољопривреде, села и инфраструктуре

Новоизабрани председник општине Лучани, Миливоје Доловића преузео је своју дужност. Он је дефинисао приоритете у развоју општине Лучани, истакавши да ће примарно бити  улагање у инфраструктуру, пољопривреду и развој села као и повећање средстава за социјална издвајања. 

Опширније: Приоритет, развој пољопривреде, села и инфраструктуре

Нови Управни одбори за Дом здравља, Туристичку организацију и Културни центар

На конститутивној седници Скупштине општине Лучани, која је одржана у петак, 25. јануара, именовани су нови састави Управних одбора за Дом здравља Лучани, Туристичку организацију и Културни центар.

Опширније: Нови Управни одбори за Дом здравља, Туристичку организацију и Културни центар

МИЛИВОЈЕ ДОЛОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

Миливоје Доловић дипломирани економиста из Котраже, изабран је за новог председника општине Лучани на конститутивној седници општине Лучани која је одржана 25. јануара.

Од укупно 34 одборника, за њега је гласало 29 одборника док је пет било против. На место заменика председника општине Лучани именован је доктор ветеринарске медицине, Милош Јовичић.

Опширније: МИЛИВОЈЕ ДОЛОВИЋ, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

Ванредна ситуацију на читавој територији општине Лучани

Због непрестаних снежних падавина, општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани је донео одлуку о прогашењу ванредне ситуације на читавој територији општине Лучани.

Овакву одлуку Штаб је донео након сагледавања стања на терену и после снежних падавина које непрестано падају скоро 24 сата.

Опширније: Ванредна ситуацију на читавој територији општине Лучани

Положен Бадњак уз зграду Општинске управе

Традиционално на Бадњи дан, представници општине и црквене општине Лучани су заједно обележили Бадњи дан у духу традиције и обичаја српског народа.

Наиме, Бадњи дан започео је јутарњим одласком у сечу бадњака. По божићно дрво-бадњак, рано јутрос кренула је група парохијана предвођена локалним свештеником Радом Марићем и помоћником председника општине Михаилом Николићем.

Опширније: Положен Бадњак уз зграду Општинске управе

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top