joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Веће донело одлуку о откупу парцела за бедем

Општинско веће општине Лучани, данас је одржало седницу на којој је, између осталог, донета и одлука о прибављању непокретности у јавну својину. Наиме, овом одлуком се покреће поступак прибављања непокретности у насељеним местима Ђераћ, Крстац и Лучани, ради изградње заштитног бедема и пратећих објеката за одбрану од поплаве, настале изливањем реке Бјелице. Односи се на бедем са десне стране реке Бјелице а чија изградња је планирана за почетак августа текуће године.

Опширније: Веће донело одлуку о откупу парцела за бедем

ОГЛАС О ПРОДАЈИ СЛУЖБЕНИХ ПУТНИЧКИХ ВОЗИЛА ПУТЕМ ЈАВНЕ ПРОДАЈЕ

ПРОДАЈА СЛУЖБЕНИХ ПУТНИЧКИХ ВОЗИЛА 

На основу члана 27. Закона о јавној својини ( „Сл. Гласник РС“, бр.72/2011, 88/2013, 105/2014, 104/2016 – др. Закон, 108/2016, 113/2017 и 95/2018) и Одлука о давању сагласности за покретање поступка отуђења покретних ствари у својини општине Лучани („Сл. Гласник општине Лучани“, бр.13/2018 и 5/2019), Општинска управа општине Лучани објављује: 

ОГЛАС О ПРОДАЈИ СЛУЖБЕНИХ ПУТНИЧКИХ ВОЗИЛА ПУТЕМ ЈАВНЕ ПРОДАЈЕ 

Опширније: ОГЛАС О ПРОДАЈИ СЛУЖБЕНИХ ПУТНИЧКИХ ВОЗИЛА ПУТЕМ ЈАВНЕ ПРОДАЈЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ О СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ И КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

Обавештавамо јавност да ће у четвртак, 20.06.2019. године у колико се стекну повољни метео услови. Предузеће „VISAN d.o.o“ из Београда Земун, почети третман сузбијањa ларви и комараца на територији општине Лучани.

Опширније: ОБАВЕШТЕЊЕ О СУЗБИЈАЊУ ЛАРВИ И КОМАРАЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ ДОДЕЉЕНА ОПШТИНСКА ПРИЗНАЊА

Дан општине Лучани – 10. јун обележава се у знак сећања на један од најзначајнијих историјских догађа у нашој општини који се догодио у селу Ртарима 1815. године у време другог српског устанка. Представници локалне самоуправе и СУБНОР-а положили су цвеће на споменик палим борцима у Ртарима.

Опширније: ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ ДОДЕЉЕНА ОПШТИНСКА ПРИЗНАЊА

Одборници на седници информисани о тренутном стању на терену

На седници Скупштине општине Лучани која је одржана у петак 07. јуна, информацију о тренутном стању везаном за ванредну ситуацију у којој се налази општина Лучани, одборницима је предочио Милош Јовичић, заменик председника општине, наводећи следеће: 

Опширније: Одборници на седници информисани о тренутном стању на терену

Штаб проценио огромну материјалну штету

Штаб за ванредне ситуације је данас у 17 сати одржао седницу на којој су исказане прве процене штета, насталих након изразито обилних дводневних падавина на територији општине Лучани. Ради се о огромној материјалној штети.

Опширније: Штаб проценио огромну материјалну штету

Проглашено ванредно стање на читавој територији општине Лучани

9,30 сати

Проглашено ванредно стање на читавој територији општине Лучани

Након јучерашњих и данашњих обилних и јаких киша коју су падале на читавој територији општине Лучани, Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је данас прогласио ванредно стање на целој територији општине.
У горњем Драгачеву су се излиле притоке Бјелице као и потоци и канали за одводњавање. У појединим селима ушла је вода у куће, евакуисано је више од 20 домаћинстава због изливања потока у селу Вича а критично је и у скоро свим селима у горњем Драгачеву.

Опширније: Проглашено ванредно стање на читавој територији општине Лучани

Веће донело планове генералне регулације за Лучане и Овчар Бању

У Лучанима је одржана седница Општинског већа на којој је усвојен предлог одлуке о давању на коришћење површина јавне намене, ради постављања објеката привременог карактера, и програма коришћења и закупа јавних површина у дане Драгачевског сабора трубача у Гучи. Усвојен је и предлог одлуке о накнадама за коришћење јавних површина на територији општине Лучани.

Опширније: Веће донело планове генералне регулације за Лучане и Овчар Бању

Скупштина донела низ значајних одлука, извештаје и планове о раду јавних предузећа и установ

Скупштина општине Лучани је одржала седницу на којој је најпре, усвојена одлука о завршном рачуну буџета општина за 2018. Претходна финансијска година је завршена буџетским суфицитом од око 18 милиона динара. На седници је усвојен и програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Лучани. Донете су одлуке о оснивању и пословању ЈП „Рзав” Ариље и прихваћен извештај о пословању ЈКП „Дубоко”. 

Опширније: Скупштина донела низ значајних одлука, извештаје и планове о раду јавних предузећа и установ

Веће донело нову Одлуку о организацији Сабора

У Лучанима је данас одржана 10. седница Општинског већа општине Лучани на којој је усвојен предлог одлуке о Драгачевском сабору трубача у Гучи. Разлог доношења ове одлуке су најпре, примедбе државне ревизорске куће на одређене неправилности које су новом одлуком отклоњене. Новом одлуком организатор Сабора је општина Лучани и законске надлежности враћене су организатору - општини Лучани с обзиром да је претходних година Саборски одбор доносио кључне одлуке везане за ову манифестацију.

Опширније: Веће донело нову Одлуку о организацији Сабора

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top