joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

opstinazgrada    

Суфицит од 40 милиона у 2017, привремено финансирање у 2018

Данас је одржана седница Општинског већа на којој је усвојена одлука о привременом финансирању општине Лучани за 2018. годину. Ова одлука је уследила након изостајања разматрања предлога одлуке о буџету за наредну годину од стране Скупштине општине, на седници која је одржана 27.12.2017. године.

Опширније: Суфицит од 40 милиона у 2017, привремено финансирање у 2018

Одборници усвојили други ребаланс општинског буџета

На седници Скупштине општине Лучани која је одржана у среду 27.децембра у Гучи, одборници су усвојили други ребаланс за 2017. годину, којим је опредељено око 18 милиона, између осталог за следеће намене: рад народне кухиње, куповину котла за Дом здравља у Гучи, путну инфраструктуру, исплату противградних стрелаца, превоз отпада до депоније "Дубоко".

Опширније: Одборници усвојили други ребаланс општинског буџета

Позив на јавну расправу о буџету

Општинска управа општине Лучани позива све заинтересоване субјекте да изнесу своје примедбе на предлог буџета за 2018. годину, на јавној расправи, у понедељак 25.12. од 13 часова, у просторијама општинске управе у згради Општине Лучани.

 

НАЦРТ БУЏЕТА ЗА 2018. ГОДИНУ

НОРМАТИВНИ ДЕО БУЏЕТА ЗА 2018. ГОДИНУ СА ОБРАЗЛОЖЕЊЕМ - ПРЕДЛОГ

Јавни позив – запошљавање теже запошљивих категорија становништва

Општина Ариље, у партнерству са Општинама Нова Варош, Чајетина, Бајина Башта, Пожега и Лучани, РРА Златибор Ужице, Удружењем „Феномена“ Краљево и Грађанском ромском иницијативом ГРИН Ариље, спроводи пројекат „Одржива пољопривреда, одржива инклузија, одрживо село - ОПИС“ који финансира ГИЗ у оквиру програма „Иницијатива за инклузију".

Опширније: Јавни позив – запошљавање теже запошљивих категорија становништва

НАЈАВА ЈАВНОГ ПОЗИВА

Општина Ариље у партнерству са Општинама Бајина Башта, Чајетина, Лучани, Нова Варош, Пожега, Удружењем „Феномена“ Краљево, РРА „Златибор“ Ужице и Удружењем „Грађанска Ромска иницијатива жена“ Ариље, реализује пројекат „Одржива пољопривреда, одржива инклузија, одрживо село. Пројекат се спроводи уз финансијску подршку ГИЗ-а, у оквиру програма „Иницијатива за инклузију“.

Опширније: НАЈАВА ЈАВНОГ ПОЗИВА

Веће разматало реализацију деветомесечног буџета

Општинско веће општине Лучани одржало је своју 59. седницу. На овој седници, најпре је разматран  и усвојен извештај о извршењу буџета општине Лучани за првих девет месеци ове године. Према буџетском извештају остварени приходи у овом периоду износе 406 милиона динара, док су расходи 391 милион динара,што значи да је у овом периоду у буџету општине Лучани остварен суфицит од око 15 милиона динара. Општинско веће општине Лучани одржало је своју 59. седницу. На овој седници, најпре је разматран  и усвојен извештај о извршењу буџета општине Лучани за првих девет месеци ове године. Према буџетском извештају остварени приходи у овом периоду износе 406 милиона динара, док су расходи 391 милион динара,што значи да је у овом периоду у буџету општине Лучани остварен суфицит од око 15 милиона динара. 

Опширније: Веће разматало реализацију деветомесечног буџета

Скупштина усвојила извештаје о раду јавних предузећа и установа

Скупштина општине Лучани је 27. новембра одржала своју 22. седницу на којој је између осталог, прихваћен предлог одлуке о држању домаћих животиња и кућних љубимаца на територији општине Лучани. Овом одлуком је предвиђен број кућних љубимаца који могу да се држе у стану, дворишту или у заједничком дворишту. Наиме, Законом о ветеринарству је регулисано да свака општина мора да има прихватилиште за псе. Изградња прихватилишта за псе захтева велика новчана средства и посебне услове, пре свега санитарне, а општина Лучани тренутно није у могућности да обезбеди такву локацију и изградњу прихватилишта. Овом одлуком општина Лучани је предвидела ситуацију да до тренутка изградње прихватилишта, морамо спроводити јавну набавку услуге хватања паса луталица који причињавају велике штете и зашта се много средстава из буџета издваја.

Опширније: Скупштина усвојила извештаје о раду јавних предузећа и установа

Веће усвојило план рада вртића уз захтев за повећање пријема деце

Усвајајући извештај о раду предшколске установе Наша радост за претходну годину и план рада за 2017 -18. годину, већници су сугерисали да се у установи направи боља организација запослених, како би био смањен број деце која се налазе на листи чекања. У Лучанима тај број износи 60, док је у Гучи 30 деце на листи чекања.

Опширније: Веће усвојило план рада вртића уз захтев за повећање пријема деце

Дониране куће за три клизиштем угрожене породице

Донацијом Светске и Европске одбојкашке федерације, као и Одбојкашке федерације Азербејџана, завршене су три куће у селу Вичи код Лучана. Породицама угроженим од елементарних непогода протеклих година у тој општини, уручени су кључеви новоизграђених кућа. Донацијом Светске и Европске одбојкашке федерације, као и Одбојкашке федерације Азербејџана, завршене су три куће у селу Вичи код Лучана. Породицама угроженим од елементарних непогода протеклих година у тој општини, уручени су кључеви новоизграђених кућа. 

Опширније: Дониране куће за три клизиштем угрожене породице

Одлука о решавању стамбених потреба избеглица са листом корисника рангираних према реду првенства на основу испуњености услова и броја освојених бодова

На основу Споразума о донацији закљученог између Банке за развој Савета Европе и Републике Србије у оквиру Регионалног стамбеног програма - Потпројекат 5 (у даљем тексту: Потпројекат 5), Уговора о начину спровођења стамбене изградње у оквиру Регионалног стамбеног програма – Стамбени програм у Републици Србији, Потпројекат 5, закљученим између Комесаријата за избеглице и миграције (у даљем тексту: Комесаријат), „ЈУП Истраживање и развој” д.о.о. (у даљем тексту: ЈУП) и општине Лучани  (у даљем тексту: Општина, заведеним код Комесаријата под бројем 9-9/ 225-1-2014, oд 29. октобра 2015. године, код ЈУП-а под бројем 6550 oд 30. октобра 2015. године и код Општине под бројем 400-437/14-II oд 26. октобра 2015. године (у даљем тексту: Уговор о начину спровођења стамбене изградње) и члана 14. став 3. Правилника о условима и мерилима за избор корисника за решавање стамбених потреба избеглица давањем стамбених јединица у закуп на одређено време са могућношћу куповине, поступку и начину рада Комисије за избор корисника (у даљем тексту: Правилник), а у вези са чланом 19. став 8. Закона о избеглицама („Службени гласник РС”, број 18/92, „Службени лист СРЈ”, број 42/02 - СУС и „Службени гласник РС”, број 30/10), Комисија за избор корисника (у даљем тексту: Комисија), доноси

ОДЛУКУ

Опширније: Одлука о решавању стамбених потреба избеглица са листом корисника рангираних према реду првенства...

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top