joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

ЈАВНИ КОНКУРС ЗА АНГАЖОВАЊЕ ЛИЦА НА ПРИКУПЉАЊУ ГЕОПРОСТОРНИХ ПОДАТАКА

На основу Одлуке о расписивању Јавног конкурса за ангажовање лица на прикупљању геопросторних  података за канализациону и путну мрежу ( I број:400-310/ 17 од 24.09. 2019. године) за потребе реализације пројекта ,,Управљање јавном својином - у циљу  увећања прихода, одговорности и транспарентности јавне управе и унапређења економских услова у пословном окружењу“, број уговора 48-00-000-32/2016-28-14 који се  финансира у оквиру грант шеме Подршка јединицама локалне самоуправе, EuropeAid/139223/ ID/ACT/RS у оквиру програма Exchange 5, Конкурсна комисија општине Ариље, дана 25.09.2019. године, расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА АНГАЖОВАЊЕ ЛИЦА НА ПРИКУПЉАЊУ ГЕОПРОСТОРНИХ ПОДАТАКА ЗА КАНАЛИЗАЦИЈУ И ПУТНУ МРЕЖУ НА ПРОЈЕКТУ ,, Управљање јавном својином - у циљу  увећања прихода , одговорности и транспарентности јавне управе и унапређења економских услова у пословном окружењу“.

Опширније: ЈАВНИ КОНКУРС ЗА АНГАЖОВАЊЕ ЛИЦА НА ПРИКУПЉАЊУ ГЕОПРОСТОРНИХ ПОДАТАКА

Поклон ваучери за децу из поплављених породица

Данас су у Лучанима и Гучи подељени ваучери у износу од 12.000 динара за 71 дете, узраста до 18 година Средства су искључиво намењена за помоћ породицама из општине Лучани које су претрпеле штету у јунским поплавама, а приоритет су имале породице са децом. Наиме, на иницијативу Небојше Рачића из Гуче, који 22 године живи и ради у Золикону у Швајцарској, у овој општини обезбеђена су средства за помоћ поплављенима у општини Лучани. Додељени ваучери ће се искористити у продавници ”Дијана” у Лучанима за школски програм, беби опрему и дечију одећу и обућу.

Отварање погона за производњу џакова

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић, састао се данас у Лучанима са представницима компаније „Balkan Top Packaging“ д.о.о. чије је главно седиште у Италији а која је заинтересована за инвестирање у општини Лучани, отварањем погона за производњу „џамбо“ џакова.

Опширније: Отварање погона за производњу џакова

Скупштина усвојила шестомесечне извештаје о раду јавних предузећа

Скупштина општине Лучани одржала је десету седницу у овом сазиву и усвојила све тачке дневног реда које су недавно разматране и усвојене на седници Општинског већа.

Одборници су данас усвојили извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП "Дубоко" Ужице за период 01.01.-30.06.2019. године, затим дали су сагласност на Статут овог регионалног предузећа.

Опширније: Скупштина усвојила шестомесечне извештаје о раду јавних предузећа

КОНАЧНА ЛИСТА ПРОЈЕКТА "ЗАСАД ЗА ЗАЈЕДНИЦУ"

Канцеларија за пољопривреду Општине Лучани објављује коначну листу реда првенства на пројекту "Засад за заједницу Лучани". Жалбе на коначну листу реда првенства подносе се на писарници Општине Лучани, са назнаком за пројекат Засад за заједницу Лучани. Рок за жалбе је 06. септембар 2019. године.

КОНАЧНА ЛИСТА (pdf)

Општина Лучани - велико градилиште

Председник општине, Миливоје Доловић је од почетка свог мандата приступио стратегији интензивног развоја општине за квалитетан живот, најпре младих, образованих људи који имају услове да образују своје породице и квалитетно живе и раде у свом родном крају.

Опширније: Општина Лучани - велико градилиште

Веће донело правилник о додели помоћи за градом погођене

На седници Општинског већа, општине Лучани, која је одржана 23. августа разматран је најпре, степен усклађености планираних и реализованих активности пословања ЈКП "Дубоко" за првих шест месеци ове године и дата сагласност на Статут овог предузећа.

Опширније: Веће донело правилник о додели помоћи за градом погођене

Веће усвојило први ребаланс буџета

Општинско веће општине Лучани је на својој данашњој седници разматрало и усвојило предлог одлуке о ребалансу општинског буџета. Највеће измене у самом буџету су настале због санирања огромних штета насталих због катастрофалне поплаве 3. јуна.

Опширније: Веће усвојило први ребаланс буџета

Нова улагања у општину Лучани

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, посетила је општину Лучани. Она је најпе обишла радове на новоасвалтираном путном правцу Станићи - Белица у Гучи, затим пекару "Максимил" у Ђераћу а онда и насип обишла најавила је данас да ће Влада до краја године укупно издвојити нешто више од 400 милиона динара само за општину Лучани.

Опширније: Нова улагања у општину Лучани

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА НАМЕЊЕНИХ ПОЉОПРИВРЕДИ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ У 2019 ГОДИНИ

На основу члана 44. Закона о локалној самоуправи („Сл. гласник РС“ бр. 129/07, 83/14 - др. закон, 101/16 и 47/18), Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Лучани за 2019. годину („Сл. гласник општине Лучани“ бр. 10/19)  измене Програма на које је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде дало сагласност бр: 320-005633/2019-09 и члана 72. Статута општине Лучани („Сл. гласник општине Лучани” бр. 16/18), Председник општине  Лучани дана 19. 07. 2019. године расписује


КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА НАМЕЊЕНИХ ПОЉОПРИВРЕДИ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ У 2019 ГОДИНИ 

Опширније: КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА НАМЕЊЕНИХ ПОЉОПРИВРЕДИ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ У 2019 ГОДИНИ

ОГЛАС ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПИСАНИХ ПОНУДА

На основу члана 11. став 1. алинеја 4. и члана 26,  а у вези са чланом 23. став 1. алинеја 2. Одлуке о Драгачевском сабору трубача у Гучи (''Сл. гласник општине Лучани'', број 12/2019, Комисија за спровођење поступка прикупљања писаних понуда за прибављање земљишта у јавну својину општине Лучани за потребе обављање привредне делатности за време 59. Драгачевског сабора трубача у Гучи, формирана Одлуком начелника Општинске управе општине Лучани број 352-20/2019-IV од 17.07.2019. године објављује:

ОГЛАС ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПИСАНИХ ПОНУДА

Опширније: ОГЛАС ЗА ПРИКУПЉАЊЕ ПИСАНИХ ПОНУДА

РЕШЕЊЕ О РЕЖИМУ САОБРАЋАЈА

Општинска управа општине Лучани, на основу члана 157. став 1. Закона о безбедности саобраћаја на путевима ("Службени гласник РС" број 41/09, 53/10 и 101/11, 55/14, 32/13- одлука УС, 96/15- др. закон, 9/16- одлука УС, 24/2018, 41/2018, 41/2018 - др. закон, 87/2018 и 23/2019), члана 64. Закона о путевима („Службени гласник РС“ број 41/2018 и 95/18-др. закон), члана 11. став 1. алинеја 3. Одлуке о Драгачевском сабору трубача у Гучи („Службени гласник општине Лучани" број 12/19), члана 12. Одлуке о регулисању саобраћаја у насељеним местима општине Лучани ("Службени гласник општине Лучани" број 10/14) и члана 136. Закона о општем управном поступку („Службени гласник. РС“ број 18/16 и 95/18), доноси

Р Е Ш Е Њ Е


I Утврђује се посебан режим саобраћаја у насељу Гуча у периоду од 08.08.2019. године (четвртак од 00:00 часова) до 12.08.2019. године (понедељак до 01:00 часова) за време одржавања 59. Драгачевског сабора трубача у Гучи, и то:

Опширније: РЕШЕЊЕ О РЕЖИМУ САОБРАЋАЈА

Скупштина донела одлуку о откупу земљишта за изградњу бедема у Ђераћу

На данашњој седници Скупштине општине покренут је поступак прибављања земљишта у јавну својину општине Лучани, у насељеним местима Ђераћ, делу Дљина и Лучанима, за изградњу заштитног бедема у Ђераћу.

“Ради се о комплетном откупу земљишта од приватних лица за општину Лучани, где ће се у наредном периоду, највероватније од средине августа, покренути изградња бедема у пуном профилу. У питању је откуп око девет хектара земљишта којим ће се када све буде у својини општине, бити решени сви проблеми везани за бедем и земљиште око бедема што ће резултирати прекидом исплата штета које настају због немогућности власника парцела да обрађују своје њиве”, казао је председник општине Лучани Миливоје Доловић.
Он је истакао да ће овај поступак трајати још две наредне скупштине.

Опширније: Скупштина донела одлуку о откупу земљишта за изградњу бедема у Ђераћу

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКАТ "ЗАСАД ЗА ЗАЈЕДНИЦУ ЛУЧАНИ"

Иницијатива за развој и сарадњу из Београда и Општина Лучани расписују Јавни позив за избор корисника пројекта "Засад за заједницу Лучани" који за циљ има смањење сиромаштва руралне популације кроз побољшање економског статуса малих пољопривредних газдинставаса територије Општине Лучани.

Опширније: ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКАТ "ЗАСАД ЗА ЗАЈЕДНИЦУ ЛУЧАНИ"

Због повећаног ризика од пожарa, апел да се не пали ватра у природи

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани апелује на све грађане, да током боравка у природи и извођења радова на пољима, не пале ватру на отвореном јер се могу изазвати пожари, који остављају велике штете. Зато ће Комунална инспекција општине Лучани у предстојећем периоду, обављати  појачану контролу спровођења мера заштите од пожара.

Опширније: Због повећаног ризика од пожарa, апел да се не пали ватра у природи

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top