joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Именован вд начелника Општинске управе

Општинско веће општине Лучани је на својој 50. седници која је одржана 03. јула  утврдило први ребаланс општинског  буџета и  разрешило Јована Ковачевића дужности начелника Општинске управе.  

Чланови већа именовали су Весну Кодранов, дипломираног правника  за вршиоца дужности начелника  општинске управе.

Председница општине је  образложила члановима већа  разлоге за смену Јована Ковачевића,  наводећи да је од почетка њеног мандата изостала сарадња и квалитетна комуникација начелника и председника општине, која је основ успешног функционисања рада општине. 

- Иако је трвдио да ради искључиво по закону  Јован Ковачевић, дипломирани правник се често огрешио о закон - истакла је председница Стамболић. Она је рекла  да је обавеза начелника  да води рачуна  о законитости рада Општинске управе а да вољом, сада бившег  начелника, многа документа, која нису разматрана или нису прихваћена на Већу су стигла у скупштинску процедуру и тако бивала усвојена. На такав начин је Јован Ковачевић изманипулисао како чланове Већа тако и одборнике који су доносили противзаконите одлуке. Општинско веће прошле године није ни усвојило извештај о раду начелника Општинске управе.

Председница је посебно истакла да је Ковачевић на годишњи одмор, у трајању од две радне недеље, отишао а да при том није добио решење Општинског већа, што закон налаже. За то није тражила да се покрене дисципплински поступак који би довео до губитка посла, већ ће  бити распоређен  на друго радно место. Председница подсећа да за двеипо године начелник није нашао за сходно да уради акт како би чланови Већа могли да присуствују седницама Скупштине општине.  

Већници су на седници усвојили и пррви ребаланс буџета за ову годину. Главни разлози ребаланса односе се на суфинансирање пројеката са ресорним министарствима, подршку брачним паровима за вантелесну оплодњу каи и на организацију 57. Драгачевског сабора трубача. Председница је истакла да је од Министарства туризма добила осам милиона за реализацију програмских садржаја Сабора, с тим да и организатор у буџету обезбеди исту толику суму. Ребалансом је опредељено 20 милиона динара за атарске путеве, 4,9 милиона за социјалну заштиту, 23,6 милиона за пројекат енергетске ефикасности лучанског вртића и 11,5 милиона за реконструкцију зграде Општинске управе.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top