joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Донацијом Светске и Европске одбојкашке федерације, као и Одбојкашке федерације Азербејџана, завршене су три куће у селу Вичи код Лучана. Породицама угроженим од елементарних непогода протеклих година у тој општини, уручени су кључеви новоизграђених кућа. Донацијом Светске и Европске одбојкашке федерације, као и Одбојкашке федерације Азербејџана, завршене су три куће у селу Вичи код Лучана. Породицама угроженим од елементарних непогода протеклих година у тој општини, уручени су кључеви новоизграђених кућа. 

Како је општину Лучани 2014. године задесила елементарна непогода која је изазвала бројна клизишта, многе породице су се нашле у кућама које су постале несигурне за становање. Тако је Европска одбојкашка конфедерација, уз помоћ Светске одбојкашке федерације и Одбојкашке федерације Азербејџана, имала могућности да помогне општини Лучани у отклањању штетних последица од елементарних непогода. Помоћ је уследила изградњом зграде са три стана на земљишту које је у јавној својини општине Лучани. Зграде су намењене вишечланим породицама са троје и више деце а које су угрожене поплавама и клизиштима.  

Куће су добиле породице Станимира Гуговића из Виче, Вере Капларевић из Милатовића и Радојка Давидовића из Велеса.  

Давидовићи су једна од три одабране породице с територије општине Лучани, по процени Центра за социјални рад општине Лучани.  За живот Давидовића у селу Велес више није безбедно. Клизиште које је стигло до куће, само је један од проблема. 

- Доста смо били у страху и због клизишта и због собице што је изгорела и терасе, па је онда било доста непријатно. Највише ми је због деце,- каже Радојко Давидовић из села Велес.  За десетак дана, његова деца, Наташа, Неда и Ненад уселиће се у нових 60 квадрата, у суседном селу Вичи. 

- Ове породице је угрожавало клизиште које је изазвано великим поплавама, тако да је услов био да се деца баве спортом и да то буду породице с већим бројем деце - каже председница општине Лучани, Весна Стамболић. 

Донацијом Светске и Европске одбојкашке федерације, као и Одбојкашке федерације Азербејџана, за нове куће у Вичи прикупљено је 75.000 евра.

 - Успели смо да нашим ауторитетом, ценећи  оно што је Одбојкашки савез Србије до сада урадио, па и оно што сам ја лично учинио, прикупимо помоћ у свету и  завршимо шест кућа, три у Убу, три у Вичи - каже Александар Боричић, председник Европске одбојкашке конфедерације. 

- Сви ми из спорта заиста желимо и трудимо се  да са нашим контактима и везама у читавом свету помажемо угроженима у Србији - каже потпредседник ОКС Богдан Обрадовић. 

Поред изграђених кућа Вичи, одбојкаши су донирали и спортски терен за децу.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top