joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општинско веће је одржало своју 80. седницу на којој је разматран Статут општине као и први ребаланс општинског буџета у овој години.

Наиме, новим законским одредбама неопходно је усклађиваље одредаба општинског Статута који се највећим делом односи на уштеде и смањење броја одборника, чланова Општинског већа и броја помоћника председника општине.

Након донете одлуке Скупштине општине да се уђе у процедуру измене постојећег Статута и спроведена је јавна расправа на којој су грађани имали прилику да дају своје сугестије. Општинска управа је затим приступила изради предлога Статута општине Лучани а који је данас, након разматрања, Општинско веће и прихватило. Наиме, овим предлогом Статута је предвиђено да број скупштинских одборника буде смањен са досадашњих 45 на 35. Смањен је и број чланова Општинског већа са девет чланова плус два обавезна члана, председник и заменик председника, на седам плус два. Уместо досадашња три помоћника, предлог Статута предвиђа два помоћника председника за које Статутом није предвиђена посебна школска спрема.

Општинско веће је на овој седници донело и први ребаланс буџета. Највише промена буџет је претрпео са повећањем средстава за општинска јавна предузећа "Комуналац" и "Драгачево путеве", за јавну расвету, водоснабдевање, опремање сеоских амбуланти, као и за јавно информисање.

Имајући у виду да постојећи аутомобили нису у возном стању или су технички неисправни, Веће је донело одлуку о покретању поступка набавке путничких аутомобила за потребе Општинске управе. Веће је донело и одлуку о давању опреме за контролу безбедности у саобраћају Полицијској станици Лучани.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл info@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top