joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Почетак радова на Коридору 11 на деоници Прељина – Пожега најављени су за март месец ове године. Овај део будућег аутопута радиће кинески инвеститор, чији су представници данас посетили општину Лучани како би извршили припремне радње за подизање кампова у којима ће боравити њихови радници у наредне три године.

“Са кинеским извођачем радова смо на данашњем састанку постигли договор о предаји пројектне документације и подношењу захтева за добијање привремене дозволе за подизање три кампа”, казао је председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

Он је прецизирао да ће један камп бити постављен у Крстачком пољу, други у Марковици, док је трећи планиран да буде подигнут у Ртарима.

Данашњем састанку су присуствовали директори локалних јавних предузећа и представници електропривреде који ће у наредном периоду обезбедити техничке услове по којима ће кинески извођач радова моћи да се прикључи пре свега на електричну енергију, водоводну и канализациону мрежу а урадиће се и приступни путеви до самих кампова.

Обавеза локалне самоуправе је да у сарадњи са ЈП Путеви Србије изврши привремену експропријацију земљишта, имајући у виду да су у питању приватне парцеле. Површина кампова варира од једног до шест хектара, а њихова изградња почеће крајем фебруара месеца”, казао је Доловић.

Он је истакао да је планом генералне регулације општине Лучани у Крстачком пољу поред саме приступне петље аутопуту предвиђена изградња нове индустријске зоне, на простору од 30 хектара, као и да ће се одређеним одлукама унутар општине прописати начин односно могућност давања тог земљишта потенцијалним инвеститорима.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top