joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, посетила је општину Лучани. Она је најпе обишла радове на новоасвалтираном путном правцу Станићи - Белица у Гучи, затим пекару "Максимил" у Ђераћу а онда и насип обишла најавила је данас да ће Влада до краја године укупно издвојити нешто више од 400 милиона динара само за општину Лучани.

Брнабић, која је данас посетила Гучу, која је недавно поплављена, као и Лучане, који су раније такође више пута поплављени, навела је да ће од те суме више од 250 милиона динара бити намењено за санацију штете, сређивање водотокова и изградњу бедема и насипа.

Премијерка је рекла да је дошла да провери како теку радови, уз подсећање на то да је 11. јуна овај крај, одмах након поплава, посетио председник Србије Александар Вучић. "Нова улагања само су наставак посла који је започет 2014. године, при чему имамо све мање поплављених подручја", рекла је она.

"Лучани сада нису били поплављени, Гуча јесте. Завршили смо пут Станићи–Бугарчићи–Белица у Гучи, који је однела поплава", истакла је председница Владе. Према њеним речима, до сада је исплаћено приближно девет милиона динара породицама које су угрожене од поплава.

Брнабић је посетила и пекару „Максимил” у Ђераћу, која је била поплављена приликом изливања реке у том месту. "Ово је сигурно трећи или четврти пут у последњих неколико година да је ова пекара поплављена. Власницима смо већ исплатили помоћ, они почињу да раде за викенд. До краја августа исплатићемо укупно 50 милиона динара помоћи породицама", најавила је премијерка.

Поред тога, како је додала, биће уложено још 200 милиона динара у додатно сређивање водотокова, насипа, бедема, али и у реконструкцију школе у Гучи, за шта је предвиђено 150 милиона динара.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top