joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општинско веће општине Лучани је на својој данашњој седници разматрало и усвојило предлог одлуке о ребалансу општинског буџета. Највеће измене у самом буџету су настале због санирања огромних штета насталих због катастрофалне поплаве 3. јуна.

- Након поплаве било је неопходно обавити поправке путева, водоводне и канализационе мреже, чишћење јавних површина, одвожење смећа, поправка оштећених мостова као и исплата ангажоване механизације и машина других привредних субјеката а које су ангажоване у ванредној ситуацији. Други разлог за ребаланс буџета је потреба да се повећају средства за откуп земљишта у својину општине, како би се почело са изградњом заштитног насипа на левој обали реке Бјелице у Ђераћу. Почетак изграње се очекује у другој половини августа и трајаће до краја године. Овим ребалансом буџета предвиђено је повећање средстава за реконструкцију основне школе у Лучанима, средње школе у Гучи као и реконструкцију крова на основној школи у Тијању - рекао је председник општине Миливоје Доловић.

Председник је навео да се на нашој територији тренутно обављају следеће инвестиције:

- У општини Лучани реализује се асвалтирање неколико путних праваца. Завршава се пут у МЗ Вича у засеоку Главоњићи, дужине шест километара. Започето је асвалтирање пута у МЗ Ђераћ од 800 метара. Очекује се почетак радова на асвалтирању путаева мрема манастирима Тројице и Сретење, затим у МЗ село Лучани, према Бјелошевцу као и путног правца Пухово - Ранковац. До сада је асвалтирано 25 км а у плану је асвалтирање кош око 68 км општинских и некатегорисаних путних праваца на територији општине. Кад говоримо о водоводој мрежи, ради се прикључак за 28 корисника у Горњој Краварици док се за МЗ Крстац ради пројектна документација за завршетак дела канализационе мреже у вредности од око 4 милиона динара.

Општински већници су на седници усвојили извештај о пословању ЈП "Рзав" за првих шест месеци. Директор ЈП "Рзава" Зоран Бараћ је истакао да је предузеће у првих шест месеци остварило свој план.

- Предузеће је испоручило 6,7 милиона метара кубних воде за пиће, што је за 6,3 одсто већа количина воде у односу на претходну годину. Вода је била све време доброг квалитета. На акумулацији бране Сврачково изводе се радови на изградњи два објекта, шахтни прелив и водозахватна кула а која ће се налазити на самој акумулацији. У првих шест месеци смо уложили 126 милиона динара. Радимо и на пробијању четвртог тунела и тренутно смо на 30 метру од укупно 80 м. Завршени су и додатни истраживачки радови који се односе на стабилизацију леве обале реке "Рзав" - рекао је директор Бараћ.
Општинско веће је на седници размотрило и извештај о извршењуопштинског буџета за првих шест месеци као и план општинске управе општине Лучани за 2019. године.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top