joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Повољнија епидемиолошка ситуација у општини Лучани

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је констатовао да је данас значајно повољнија епидемиолошка ситуација у општини Лучани. Наиме, на територији општине Лучани нема повећања броја оболелих од ковида 19 а број особа у изолацији је смањен на 87.

Опширније: Повољнија епидемиолошка ситуација у општини Лучани

Донација удружења грађана и предузетника Лучана за најугроженије суграђане

Општинско удружење пчелара општине Лучани „Драгачевски пчелари“ одазвало се позиву Савеза пчеларских организација Србије да организују акцију прикупљања меда и ставе га на располагање локалној самоуправи, које ће медом помоћи најугроженијем слоју становништва у циљу подизања имунитета и квалитетне исхране наших најугроженијих суграђана.

Опширније: Донација удружења грађана и предузетника Лучана за најугроженије суграђане

Организована подела дезинфекционог средстава грађанима

Општински штаб за ванредне ситуације је инсталирао цистерне са дезинфекционим средством у насељеним местима Лучани и Гуча. Хиљаду литара натријум хипохлорита је припремљено у прописаној размери и инсталирано је у цистернама на јавним површинама у центру Лучана и Гуче.

Опширније: Организована подела дезинфекционог средстава грађанима

Трећи потврђени случај са вирусом корона у Лучанима

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани потврдио је да је у Лучанима регистровано треће лице са потврђеним корона вирусом. Особа са јасним симтомима вируса је у стабилном стању и лечи се у болници Чачак. Тренутно је 101 лице у самоизолацији али се током дана очекује да Санитарна инспекција донесе низ решења о самоизолацији.

Опширније: Трећи потврђени случај са вирусом корона у Лучанима

РЕШЕЊЕ О ПРИВРЕМЕНОЈ ОБУСТАВИ ИЗВРШЕЊА ПОЈЕДИНИХ РАСХОДА И ИЗДАТАКА

На основу члана 46. став 1. тачка 2. Закона  локалној самоуправи ("Сл. гласник РС" број 129/07, 83/14 - др. закон, 101/16 и 47/18), члана 62. став 1. Закона о буџетском систему ("СЛ. гласник РС", број 54/09... и 72/19) члана 75. став 1. тачка 2. Статута општине Лучани ("Сл. гласник општине Лучани", број 16/18), члана 23. Одлуке о буџету општине Лучани за 2020. годину ("Сл. гласник општине Лучани", број 18/09) и Закључака Владе Републике Србије,

Опширније: РЕШЕЊЕ О ПРИВРЕМЕНОЈ ОБУСТАВИ ИЗВРШЕЊА ПОЈЕДИНИХ РАСХОДА И ИЗДАТАКА

Штаб интензивно спроводи прописане мере

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани интензивно и доследно ради на спровођењу прописаних мера Владе Републике Србије као и локалних мера и закључака.

Опширније: Штаб интензивно спроводи прописане мере

Формиран оперативни тим за социјално угрожене у општини Лучани

Током ванредног стања, општина Лучани је посебан акценат ставила на тежак положај социјално угрожених категорија, а који у овим отежаним, ванредним околностима не сме бити додатно погоршан.

Опширније: Формиран оперативни тим за социјално угрожене у општини Лучани

У ЛУЧАНИМА У ТОКУ ДЕЗИНФЕКЦИЈА ЈАВНИХ ПОВРШИНА И СТАМБЕНИХ ЗГРАДА

Општинско јавно комунално предузеће „Комуналац“ јутрос је почело интензивну дезинфекцију свих јавних површина у насељеном месту Лучани.

Наиме, јуче је, одмах након потврде о још једном зараженом суграђанину почела припрема дезинфекционог раствора натријум хипохлорита. Ово средство општина је добила јуче а након седам дана од када је извршила поруџбину. Стигла је количина од једне тоне концентрованог средства које ће у односу један према десет бити разблажено са водом, тако да се тренутно располаже са 10 хиљада литара дезинфекционог средства.

Опширније: У ЛУЧАНИМА У ТОКУ ДЕЗИНФЕКЦИЈА ЈАВНИХ ПОВРШИНА И СТАМБЕНИХ ЗГРАДА

У Лучанима двоје оболело, предузете све прописане мере

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је одржао седницу Штаба за којој је председник општине Миливоје Доловић обавестио чланове Штаба да су две особе са територије наше општине заражене корона вирусом.. То је данас потврдила надлежна чачанска санитарна инспекција. Оба пацијента се тренутно налазе у чачанској болници под сталном медицинском негом.

Опширније: У Лучанима двоје оболело, предузете све прописане мере

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УПУТИО АПЕЛ ГРАЂАНИМА

Председник Општине Лчани, Миливоје Доловић, позвао је све грађане да се придржавају свих мера које доноси Влада и Председник Републике Србије. Штаб за ванредне ситуације општине Лучани предузима све мере у смислу заштите грађана током ванредног стања како би помогао угроженој друштвеној групи, као и социјално угроженим лицима.

Опширније: ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УПУТИО АПЕЛ ГРАЂАНИМА

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top