joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Повољнија епидемиолошка ситуација у општини Лучани

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је констатовао да је данас значајно повољнија епидемиолошка ситуација у општини Лучани. Наиме, на територији општине Лучани нема повећања броја оболелих од ковида 19 а број особа које се обраћају ковид амбуланти за помоћ је знатно мањи него претходних дана.

Опширније: Повољнија епидемиолошка ситуација у општини Лучани

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ

На основу препознатих потреба социјално угрожених лица у општини Лучани и опредељености општине да узме учешће у пројекту који спроводи Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland e.V. (АСБ), а финансира Немачко министарство спољних послова у оквиру пројекта “Више социјалног кроз више економског - Социјално-економска помоћ изузетно угроженим породицама и локалним пружаоцима социјалних услуга у 4 пројектне општине у Србији” а, позивајући се на споразум о реализацији пројекта број. 400-555/2019 од 30.12.2019, Комисија за избор корисника за доделу средстава намењених за набавку и доделу економских грантова угроженим породицама, образована решењем директора АСБ за Србију, дана 07.07.2020. објављује

Опширније: ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ

ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ОПШТИНИ ЛУЧАНИ

Због увећаног броја оболелих од вируса COVID -19, Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је донео одлуку о проглашењу ванредне ситуације.

На територији оштине Лучани је данас потврђено присуство вируса COVID – 19 за шест пацијената, док се за 21 пацијента очекују резултати са тестирања на вирус. Велики број грађана се свакодневно обраћа за медицинску помоћ COVID- амбуланти са симтомима чији узрок може бити корона вирус, због чега је општински Штаб за ванредне ситуације дефинисао следећу:

Опширније: ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ОПШТИНИ ЛУЧАНИ

НА ВИДОВДАН, ПАРАСТОС ИЗГИНУЛИМА НА БЈЕЛОШЕВЦУ

На Видовдан - државни, верски и историјски празник страдалништва српских бораца икада, представници општине Лучани, СУБНОР-а, Црквене општине Лучани, МЗ Крстац и Војске Србије - касарна Пожега су положили цвеће на споменик на Бјелошевцу у Крстацу, запалили свеће и одржали парастос изгинулим борцима у ратовима 1914. и 1944. године.

Опширније: НА ВИДОВДАН, ПАРАСТОС ИЗГИНУЛИМА НА БЈЕЛОШЕВЦУ

У ОПШТИНИ ЛУЧАНИ КАТАКЛИЗМА

У општини Лучани је проглашена ванредна ситуација на читавој територији.

Бјелица и притоке поплавиле преко 100 стамбених објеката, бројне привредне објекте, школе, хладњаче, продавнице. Тек реновирана средња школа, спортски центар, зграда Електродистрибуције у Гучи су под водом. Мотел и Дом труубача је вода опколила. Мостови су покривени воденим таласом. Скоро сви путни правци на територији општине су прекинути. Штета је непроцењива. На терену се води борба за још 50 кућа дуж тока реке Бјелице.

Опширније: У ОПШТИНИ ЛУЧАНИ КАТАКЛИЗМА

У ЛУЧАНИМА РЕКОРДНА ИЗЛАЗНОСТ И АПСОЛУТНА ПОБЕДА ВУЧИЋЕВЕ ЛИСТЕ

Грађани општине Лучани су забележили највећу излазност и исказали максимално поверење листи „За нашу децу“ – Александар Вучић“ у читавом Моравичком округу.

Опширније: У ЛУЧАНИМА РЕКОРДНА ИЗЛАЗНОСТ И АПСОЛУТНА ПОБЕДА ВУЧИЋЕВЕ ЛИСТЕ

Излила се река Бјелица и притоке

Услед обилних падавина током претходних дана, на територији општине Лучани је дошло до изливања општинских водотокова првог и другог реда као и Тијањског потока који је поплавио Тијанско поље. Вода је ушла у пет кућа и 14 помоћних објеката који се налазе на раскрсници путева Тијање- Турица. Евакуисане су породице из тих кућа. Оштећен је мост који се налази на релацији Тијање - Турица.

Опширније: Излила се река Бјелица и притоке

Дан општине Лучани обележен радно

Десетог јуна на Дан општине Лучани, одборници Скупштина општине су без икакве свечаности одржали радну седницу, примерено вишемесечној епидемији вируса корона.

Најпре су представници локалне самоуправе и СУБНОР-а положили цвеће на споменик палим борцима у Ртарима а затим се на седници Скупштине приступило разматрању и доношењу плановa рада и програмa пословања као и извештаја о раду јавних предузећа и установа.

Опширније: Дан општине Лучани обележен радно

ДАНАС ЈЕ ДАН ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

Дан општине Лучани – 10. јун обележава се у знак сећања на један од најзначајнијих историјских догађаја у нашој општини који се догодио у селу Ртарима 1815. године у време Другог српског устанка. После окршаја на Љубићу, Tурци су били принуђени да се повуку из Чачка.

Опширније: ДАНАС ЈЕ ДАН ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

МБ - Наменска донирала општини двеста ракета

Предузеће „Милан Благојевић – Наменска“ донирало је 200 противградних ракета укупне вредности преко осам милиона динара општини Лучани. Донацијом је обезбеђено 120 ракета малог и 80 ракета великог домета, којима ће се омогућити правовремено реаговање у случају градоносних олуја на територији наше општине.

Опширније: МБ - Наменска донирала општини двеста ракета

Веће размотрило извештај о раду „Драгачево путева“

Општинско веће општине Лучани је одржало 40. седницу на којој су разматрани и усвојени извештаји о раду јавног предузећа „Драгачево путеви“ током претходне, тромесечни извештај о раду овог предузећа у текућој години и извештај Општинске управе општине Лучани. Донета је и одлука о прибављању непокретности у јавну својину општине, решење о додели финансијске помоћи за вантелесну оплодњу и решење о постављењу правобраниоца општине Лучани.

Опширније: Веће размотрило извештај о раду „Драгачево путева“

Штаб поднео извештај о активностима током епидемије

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је у уторак 27. маја, одржао своју 92 седницу на којој су детаљно разматране спроведене активности током ванредног стања условљеног корона вирусом. 

Опширније: Штаб поднео извештај о активностима током епидемије

ИНВЕСТИЦИЈЕ У ТОКУ

Уређивање водотокова другог реда

У општини Лучани у току је уређење водотокова другог реда које ће бити завршено за четири месеца.

“ Уређење водотокова другог реда ради се на Лучанском потоку, реци Драгачици, потоку кроз Гучу и реци Добрици. Вредност радова је 120 милиона динара, а средства је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима “, изјавио је председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

Опширније: ИНВЕСТИЦИЈЕ У ТОКУ

Центру за социјални рад, донација два аутомобила

Општина Лучани је данас уручила кључеве два путничка аутомобила Центру за социјални рад општине Лучани у Гучи. Ради се о аутомобилима марке Дачија сандеро 2019. годиште, чија укупна вредност је 3,5 милиона динара. Аутомобили су обезбеђени у оквиру програма мера популационе и демографске политике које спроводи Министарство задужено за демографију и општина Лучани.

Опширније: Центру за социјални рад, донација два аутомобила

ИЗЛАГАЊЕ ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

На основу члана 14.став 1 и чл.15 и 21. Закона о јединственом бирачком списку („Службени гласник РС“ број 104/09 и 99/11) , тачака 8., 9. и 10. Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку („Службени гласник РС“, бр.15/12 , 88/18 и 67/20), и Одлуке о измени одлуке о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине РС (Сл.гласник РС“ , број 68/20) расписаних за 21.јун 2020.године, Општинска управа општине Лучани, наставља

ИЗЛАГАЊЕ ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

Опширније: ИЗЛАГАЊЕ ДЕЛА ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top