joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Александар Миљковић (1975), професор контрабаса из Београда поклонио је композицију Музика за Лучане, као дар граду из кога потиче. Александар је музику за контрабас и клавир написао инспирисан љубављу и захвалношћу према родном граду свог оца Благоја, дугогодишњег новинара, уредника и водитеља емисије "Недељом за село" првог програма радио Београда.

Дародавац композиције Музика за Лучане, Александар Миљковић, од 2002. године ради у музичкој школи Станковић у Београду а од 2013. и на академији Брац. Гостујући је професор на академији у Мадриду. Дипломирао је контрабас у Београду и на Шведској Краљевској академији у Стокхолму (1999.године је био један од представника студената из Београда и представник Србије на додели Нобелове награде). Завршио је и постдипломске студије у Саламанки - Шпанија и уметничку школу у Мичигену - САД. На свим школовањима Александар је имао пуне стипендије.

Објавио је две књиге за контрабас. Друга је званичан уџбеник у Републици Српској, прихваћен од министарства у многим другим земљама. Објавио више ЦД-ова. Компоновао је музику за многе спортстке клубове.

Композитор Александар Миљковић је кроз инструментал Музика за Лучане исказао посебну топлину, енергичност и радост живљења у градићу Лучанима из кога је његов отац Благоје често извештавао о разним догађањима.

Музика за Лучане заведена је као градска музика - инструментал општине Лучани.

Композицију можете преузети на овом линку

 

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top