joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општинско веће је на својој 28. седници, најпре разматрало предлог одлуке о одређивању матичних подручја на територији општине Лучани. Према новој одлуци уместо досадашњих четири матична подручја одређена су два, Лучани и Гуча. Матично подручје Лучани чине насељена места: Дљин, Ђераћ, Крстац, Лисице, Лучани (варошица), Лучани (село) , Пухово, Дучаловићи, Марковица, Негришори, Ртари, Лис и Доња Краварица и и матично подручје Гуча које чине насељена места: Вича, Кривача, Горачићи, Губеревци, Живица, Горњи и Доњи Дубац, Горња Краварица, Гуча варошица и село, Турица, Тијање, Граб Рогача, Зеоке, Рти, Властељице, Каона, Милатовићи, Бели Камен, Вучковица, Котража и Пшаник. Иначе и даље ће се моћи добити изводи из матичних књига у досадашњим матичним местима док ће промене матичних података моћи да се врше искључиво у матичним подручјима у Лучанима и Гучи.

Правни основ овакве одлуке је је Закон о матичним књигама у коме су прецизно наведени услови и критеријуми за ефикасније и економичније извршавање послова вођења матичних књига.

Веће је на седници утврдило и предлог одлуке о боравишној такси коју је корисник услуге смештаја обавезан да плаћа када користи услугу смештаја изван свог места пребивалишта. Такође, боравишну таксу плаћају и угоститељски објекти као и угоститељ који као физичко лице пружа услугу смештаја у сеоским или објектима домаће радоности. Према одлуци, цена боравишне таксте је 90 динара за сваки дан боравка и наплаћује се истовремено са наплатом услуге смештаја, док су објекти који пружају услугу смештаја дужни да плаћају хиљаду динара по сваком лежају на годишњем нивоу.

На данашњој седници је утврђен и кадровски план Општинске управе општине Лучани којим је планирано повећање броја извршилаца у лучанској локалној самоуправи у наредној 2020. години.

Већници су донели и решење о именовању Милије Миленковића на место директора ЈП "Драгачево путеви" на нови четворогодишњи мандат. Миленковић је једини конкурисао и испуњава све конкурсом тражене услове.

О свему наведеном ће се накнадно изјаснити одборници на седници Скупштине општине Лучани.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top